BSM Therapie

BSM Therapie

We lopen allemaal wel eens vast in ons leven

Gezondheidsklachten die moeilijk te duiden zijn, of klachten die eenvoudig lijken maar waar we na jaren tobben nog steeds mee rondlopen. Concentratie stoornissen bij kinderen en volwassenen, dyslexie of probleemgedrag: soms is het lastig om hier een passend antwoord op te geven. BSM therapie kijkt naar deze en andere gezondheidsproblemen op een holistische wijze, met een wetenschappelijke onderbouwing.

De oorzaak van een lichamelijke stoornis kan toe te schrijven zijn aan gehele of gedeeltelijke beperkingen van de zenuwgeleiding, maar kan ook biochemisch van aard zijn. De kern van de B.S.M. – de Jong® therapie bestaat uit het stimuleren van de bij de stoornis betrokken hersengebieden.

Vanuit de hersenen worden signalen naar alle cellen in ons lichaam gestuurd. Zowel de spieren, de darmen, de zintuigen als de organen worden aangestuurd door zenuwen. De bron van het functioneren ligt in de hersenen en in de communicatie van de ene zenuwcel (neuron) naar de andere zenuwcel.

De therapeut kijkt niet alleen hoe de signalen naar de hersenen en vanuit de hersenen naar de rest van het lichaam verlopen, maar kijkt ook of de oorzaak biochemisch kan zijn, dus samenhangend met de hormonenhuishouding en voedingspatroon.

Door de B.S.M. – de Jong® oefeningen worden de zenuwcellen geactiveerd of juist geremd en wordt je lichaam sterker. Daardoor ben je beter in staat te functioneren in de huidige maatschappij. De stimulering die nodig is, is bij ieder individu anders en daarom maakt de B.S.M. – de Jong® therapeut een maatwerk programma.

Bij La Vida ben je verzekerd van een persoonlijke en deskundige aanpak. Davida den Hamer is een gediplomeerd B.S.M. – de Jong® therapeut.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op.

Comments are closed